Kamenolom

Firma Inostone se bavi eksploatacijom i preradom prirodnog pločastog struganičkog kamena. Prirodni kamen koji eksploatišemo iz sopstvenih kamenoloma pogodan je za sve vrste enterijera i eksterijera. U svom vlasništvu firma trenutno ima tri kamenoloma, iz kojih nastoji da izvuče samo najbolje, da pronađe najfiniji prirodni kamen, koji će adekvatnom preradom, uneti u sve vaše domove širom Srbije, kako bi im dala toplinu, jedan drugačiji dizajn i izgled za pamćenje.

Firma danas ima tri kamenoloma različitih vrsta, koji se nalaze na različitim lokacijama, što omogućava širok dijapazon boja, oblika, preliva, najraznovrsniju ponudu prirodnog kamena koju možete dobiti na jednom mestu. Kamenolomi koji se nalaze u vlasništvu firme jesu:

  • Struganički kamenolom – nalazi se u valjevskom kraju, u blizini Mionice, u selu koje se zove Struganik, koje je još poznato i kao rodno selo Živojina Mišića. Dosadašnja praksa je pokazala da je ovo oblast u kojoj se može pronaći najkvalitetniji prirodni kamen, koji se podjednako dobro može koristiti u eksterijeru, kao i u enterijeru, a najveće zalihe kamena firma upravo dobija iz ovog starog kamenoloma;
  • Ekstra ravni kamenolom – još jedno je nalazište pravog blaga u vidu prirodnog kamena, koji nam omogućava da svim klijentima ponudimo najširi asortiman oblika i vrsta prirodnog kamena, koji poslednjih godina nalazi sve veću primenu u domovima širom Srbije i regiona;
  • Kamenolom na Ravnoj gori – Ravna gora je vrlo specifično područije, na kome se mogu pronaći vrlo interesantne zalihe prirodnog kamena, čijom se eksploatacijom bavimo godinama.

Treba svakako naglasiti da je firma Inostone jedina koja poseduje atest o kvalitetu i čvrstoći kamena, dobijen od Rudarskog Instituta – Zemun, što takođe govori o kvalitetu i ozbiljnosti posla koji se u ovoj firmi obavlja.

Prirodni kamen iz svih naših kamenoloma je poslednjih godina toliko tražen, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, tako da se može reći da je firma Inostone između ostalog i ovlašćeni izvoznik struganičkog kamena u inostranstvo.